maanantai 27. maaliskuuta 2023

Kaiken sen arvoinen

Poikamme syntyi terveenä ja tomerana lähes kaksi viikkoa lasketun ajan jälkeen. Hän oli ja on edelleen melkoisen kunnioitettavan kokoinen, iso pieni mies.

Hänellä on kirkas katse ja huomiotaherättävän suuret kädet. Hän on hyvin harvoin täysin hiljaa. Hänestä lähtee jatkuvaa ääntä niin syödessä, nukkuessa kuin vain ollessa, hermostumisesta puhumattakaan. 

Hänellä on kaikki hyvin, samoin myös meillä. Olemme päässeet uuteen kotiin keskelle paljaita puita, joissa linnut laulavat jo kevättä. 

Kaikki on vielä kovin vailla sanoja. 

Sen tiedän, etten vain yhtäkkiä muuttunut solutasolla, tullut joksikin toiseksi, kun minusta tuli äiti. Olen edelleen se sama minä, läpikotaisin ja kauttaaltaan. Chisua lainaten: Sama mieli, sama sydän, sama nainen. 

Erona on, ettei minuun satu enää. Tällainen olen silloin, puhtaana ja paljaana. 

Samanlainen olisin ollut jo aiemmin, jos asiat olisivat menneet hieman toisin. Se kaikki oli olemassa minussa. Nyt kivusta vapaana se pääsee esiin. 

Ei tapahtunut kaiken vanhan atomeiksi pirstovaa käännekohtaa, minuuden ydinräjähdystä ja uudelleen rakentumista. Äidiksi tulo ei hajottanut minua atomeiksi. Lapsettomuus hajotti. Luulen sen muuttaneen minua ihmisenä huomattavasti enemmän. 

On myös toinen asia, jonka tiedän varmaksi. 

Tekisin kaiken uudelleen, eläisin kaikki samat hetket, kuukaudet ja vuodet, jos hän olisi maalissa vastassa. Jos ja kun ei olisi muuta keinoa saada juuri hänet.

Jos ja kun ei olisi muuta keinoa saada viimein elää hänen kanssaan hetkiä, joista niin kauan haaveilin, ja joiden kuvittelemista lopulta väistin ja pelkäsin. Saada jakaa ensimmäiset päivät ja viikot yhdessä Miehen kanssa, vain ihmetellä ja hymyillä loputtomiin. 

Väsyneenä, mutta perillä. Samalla kun niin moni asia on vasta alussa. 

Muistelen edelliseen postaukseen saamaani lukijan tsemppaavaa kommenttia, jossa todettiin odotuksen olevan kaiken sen arvoista. 

Toden totta. 

Kaikki se kipu, tuska, pelko, yksinäisyys. 

Kaikki ne kyyneleet, tuhannet ja taas tuhannet, poskiani jo näivettäneet, perin pohjin virtaamisellaan niitä kyllästyttäneet.

Hän on kaiken sen arvoinen. 


24 kommenttia:

  1. Oi ihanaa, nyt sinulla on syli täynnä onnea <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin todellakin on, hyvin kuvaavasti sanottu. Kiitos paljon! ❤️

      Poista
  2. Paljon onnea teille kaikille ❤️

    VastaaPoista
  3. En tiedä miten toivottaa onnea ja iloa tällaisessa tilanteessa ja kaiken kokemasi jälkeen. Tuntuu että mitkään sanat ei riitä ja tuntuvat kliseiltä. Silti toivotan paljon onnea ja iloa ja toivon että et unohda meitä lukijoita kun se paras asia on nyt edessäsi. ♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi. ♥️ Kyllä aika sanattomana on ollut tässä itsekin, kaiken koetun jälkeen. Silti tuntuu, että vähitellen lauseita alkaa päässä muodostua ja sanottavaa voisi olla paljonkin, mutta mistä aika sen kaiken auki kirjoittamiselle.. En silti taatusti unohda teitä lukijoita, ja yritän tännekin ehtiä jossain vaiheessa päivittämään kuulumisia!

      Poista
  4. Miljoonasti onnea pienestä ❤️ vauvantuoksuista arkea koko perheelle - nauttikaa 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. ❤️ Onhan tämä melkoista härdelliä, mutta juuri tänään pysähdyin hetkeksi miettimään, olenko myös muistanut nauttia, ja totesin, että todellakin olen! :)

      Poista
  5. Voih paljon onnea!💕 Tuntuu, että juuri vasta paljastit blogissasi raskauden. Ihania vauvakuukausia teille 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos. ♥️ Aika todellakin tuntui kiitävän raskauden aikana vinhaa vauhtia. Paitsi alkuaikoina, kun odotti aina kuumeisesti seuraavaa ultraa. Ja ihan lopussa se kyllä toden totta mateli, kun mentiin reilusti yli lasketun ajan. :D

      Poista
  6. "Kaunis pieni ihminen
    olet Ainutlaatuinen
    Mitä vastaan tuleekaan
    toista Sua ei milloinkaan"

    Vaikka tulee niitä hetkiä, että välillä väsyttää armottomasti ja mieli voi olla joskus synkkäkin - kohta helpottaa. Vaiheita tulee toisensa perään erilaisia. Koittakaan aina välillä ottaa pieni hetki itsellenne ja teille kahdelle, joskus varttikin riittää. Ja koittakaa muistaa pysähtyä niihin ainutlaatuisiin hetkiin vauvan kanssa ja hänen suurenmoista kasvuaan seuratessa. <3

    Sylin täydeltä onnea koko perheelle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viisaita sanoja, näinhän se on että vaiheita tulee ja menee. Taitaa olla vakio, että aina on jotain enemmän tai vähemmän mystistä meneillään. :D Väsyttää kyllä tosiaan, mutta se on nyt toissijaista, tässä päivä kerrallaan kaikki opetellaan uutta. Kiitos onnitteluista. ♥️

      Poista
  7. IHANAA! Mielettömästi onnea pikkuisesta ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin paljon kiitoksia! ♥️

      Poista
  8. Aivan valtavan paljon onnea! ❤️ Ihana uutinen!

    "Kuinka voikaan joku niin pieni, saada aikaan jotain niin suurta, kuin olisi siinä kaikki, eikä puuttuisi enää muuta."

    -S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi parahin S, kiitos sinulle. Niin vain mekin molemmat pääsimme tänne asti. Ja miten osuva lainaus, tunnelmat ovat juuri nuo! ♥️

      Poista
  9. Hirmusti Onnea! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saman verran kiitoksia sinne! ♥️

      Poista
  10. Oi, paljon onnea teille, jos sitä on mahdollista vielä enemmän olla! ❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti! ♥️ Tuntuupa mielettömän hyvältä, miten lämmöllä meitä on täälläkin muistettu.

      Poista
  11. Onnea! Toivepostaus: synnytyskertomus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Synnytys oli sen verran pitkä ja tuskasta sumuisa ajanjakso, etten usko siitä olevan kovin helppoa saada loogista, kronologista kertomusta. Asiat eivät menneet lainkaan niin kuin olin kuvitellut, mutta harvoinpa ne kai menevät. Onneksi Mies oli vierelläni ja vauva voi kokoajan hyvin, vaikka kehoni ei toiminut niin kuin piti.

      Poista