Mitä enemmän perehdyn hedelmällisyyteen ja naisen kehon toimintaan, sitä hämmentyneemmäksi tulen. Tähän asti mielikuvissani on korostunut se, miten helppoa raskaaksi tuleminen voi olla silloin, kun sitä ei halua. Vain yhdestä suojaamattomasta kerrasta.
Asian käänteinen puoli ei ole omassa elämässäni korostunut millään tavalla.
Se, että yksi kerta ei hyvinkään usein riitä, vaikka kuinka haluaisi.
Miksei kukaan kertonut minulle aiemmin, että raskaaksi tuleminen toivotusti on lopulta varsin epätodennäköistä? Toki tiesin, että raskaaksi tuleminen voi olla hankalaa ja moni asia voi mennä pieleen. Luulin myös, että perustietoni raskauden yrittämisestä olivat edes jokseenkin oikeat.
Enpä kuitenkaan tiennyt, että tullakseen raskaaksi naisen sisällä ja hänen ulkopuolellaan täytyy ilmeisesti tapahtua arvioni mukaan noin 27 000 asiaa ensin oikein.
Eikä mikään niistä ole itsestäänselvää. Sisällä pitäisi olla tarpeeksi limaa, tilaa liikkua ja riittävän vauhdikkaita, laadukkaita siittiöitä. Monessa paikassa naisen kehoa täytyy olla oikeanlainen koostumus, rakenne ja muoto, täsmälleen oikeasta ajoituksesta puhumattakaan.
Miksi en ole aiemmin tiennyt esimerkiksi sitä, että raskaaksi tulemiseen on olemassa kahden tai maksimissaan kolmen vuorokauden mittainen ikkuna kuukaudessa, jolloin se ylipäänsä on mahdollista? Opetettiinko sitä yläasteella, lukiossa? Epäilen. Ymmärrän osittain sen, ettei tätä haluta kertoa lemmenkipeille teini-ikäisille, mutta eipä ole tullut sen jälkeen missään muuallakaan vastaan.
Lopulta päädyn hämmästelemään sitä, miten paljon ihmisiä tällä planeetalla on. Miten niin moni kuitenkin onnistuu tässä oudossa leikissä, jossa on enemmän palasia kuin yhdessäkään palapelissä?
En voi olla ihmettelemättä, miksi en tiedä näistä asioista, eivätkö nämä kuuluisi yleistietouteen?
Kuinka moni nainen tietää alkaessaan yrittää lasta, onko minulta vain mennyt jotain ohi?
Entä jos tämä ei vain onnistu näin, ei ainakaan tällä tavalla?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti