sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Ihan hyvä päivä

Makaan silmät kiinni mökin pihakeinussa. Joka puolelta kuuluu lintujen laulua ja ötököiden surinaa.
Mustarastas pääsee vauhtiin ja sen kujeileva konsertti nousee äänistä selkeimmäksi. Ampiainen pörrää läheisessä kukkapenkissä.

Mies puuhaa rakennusprojektinsa kanssa lähellä saunarakennusta. Hänen ja sukulaismiesten puhe sekoittuu sahaamisen ja poraamisen ääniin.

Aurinko lämmittää juuri sopivasti, keinu heiluu verkkaisesti. Huomaan olevani väsynyt, vaikken ole tehnyt mitään kovin kummoista tänään. On ihanaa olla raukeana paikoillaan.

lllalla saunomme eläkkeellä olevan sukulaistädin kanssa kahden.
Puhumme ihan tavallisista asioista. Kesäkukista, mansikoista, grillauksesta.
Kehun kahvilaa, jossa poikkesimme Miehen kanssa pehmiksillä tulomatkalla.

Sukulaisnaista katsoessani ajattelen, että ollapa jo niin vanha, että lapset on joko saatu tai jääty saamatta. Joka tapauksessa niin, ettei asialle voisi tehdä enää mitään. Saisi keskittyä vain olemiseen sen kanssa, miten kaikki meni. Miten se ikinä menikään.

Saunan jälkeen keitetään tietysti kahvit.
Juon mansikkamehua ja syön kääretorttua, jossa on vaniljarahkaa välissä.

Siirryn sohvalle lojumaan ja lukemaan kirjaa.
Miehen sukulaisissa on se hyvä puoli, että jos ei ole sanottavaa, ei tarvitse sanoa mitään.
Omiin oloihin vetäytymistä ei katsota epäkohteliaaksi tai omituiseksi.

Kotiin ajaessa auringonlasku näkyy sivupeilistä. Hiekkatiellä auto hiljentää ja tuijotamme hetken metsänlaidassa seisovaa kaurista silmiin. 

Miehen kaivaessa puhelinta esiin kauris säikähtää ja loikkii ketterästi puiden suojaan, ja niiden katveesta se jatkaa tuijottamistaan. Sen korvat kääntyilevät joka suuntaan hauskasti, silmät ovat isot.

Tänään on ollut mukavaa. Ei mitään erityistä, mutta mukavaa silti.

Vaikka minulla ei ole lasta ja vaikka en ole raskaana, tämä oli ihan hyvä päivä.

2 kommenttia:

  1. Ihana teksti, päivä kuulostaa tosi kivalta. Joillekin ehkä olisi itsestäänselvää että tuollainen päivä on hyvä, mutta meille joillekin se ei sitä ole. Siksi on ihana lukea että sulla on ollut tuollainen hyvä päivä ja oot saanut päästettyä hetkeksi irti kaikesta muusta. <3 Toivottavasti meille molemmille tulee tämän tyylisiä päiviä vielä kesän edetessä, olisimme niin ansainneet ne!


    -S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri siksi halusin tämän kirjoittaa, koska ei tosiaankaan ole itselleni eikä ehkä muillekaan lapsettomuuden kanssa kamppailevalle itsestäänselvää, että tuollaisia ihan hyviä päiviä edes on tai voi olla, monet päivät kun ovat pelkkää kamppailua jos ei muun niin vähintään omien demoneiden kanssa.

      Ehkä halusin tällä muistuttaa itseäni (ja sitä kautta muitakin), että ihan mukava päiväkin on hyvä sellaisenaan.

      En ehkä tässä tilanteessa kykene kovin helposti tuntemaan kaikenkattavaa, kuplivaa onnea tai uskomatonta maailmaasyleilevää rauhaa ja tyytyväisyyttä. Juuri nyt tuntuu, etten suoraan sanottuna usko voivani tuntea sitä ilman raskautta.

      Mutta ei se haittaa, ei tarvitse tuntea sellaista. Silti voi huomata, että jonain hetkenä oli ihan mukavaa, oikeastaan aika hauskaa. Ja se riittää. Sekin on jo paljon enemmän, kuin pelkkä ainainen suru ja pettymys.

      Poista