lauantai 17. heinäkuuta 2021

Uusi pahin painajainen

Jään kesälomalle huolestunein mielin. Olen odottanut kesälomaa koko vuoden, mutta silti ahdistus nostaa päätään. Ei kai tämä tarkoita vain sitä, että nyt minulla on päivät pitkät aikaa murehtia lapsettomuutta?

Älä anna sen tarkoittaa sitä, rukoilen siivotessani työpöytää. Toivottavasti osaan päästää irti.

Kahvihuoneessa työkaveri kertoo, että heillä on suunnitelmana mennä kaksivuotiaan kanssa Muumimaailmaan. Lapsen, jonka olemassaolosta tiedon saatuaan hän on aikanaan mykistynyt.
Jota hän on kantanut sisällään, synnyttänyt tähän maailmaan ja saanut syliinsä, ihastunut, rakastunut.

Minä kävelen metsässä, syön metsämansikoita ja vatuloin, minkä kirjan valitsisin seuraavaksi luettavaksi Bookbeatista. Se ei kieltämättä tunnu kategoriassaan oikein samalta.
Yhtä merkitykselliseltä ja kiistattoman kallisarvoiselta.

Pelkään, että kehoni on jollain tapaa täysin viallinen, rikki. Mitä jos munarakkulani ovat niin huonolaatuisia, ettei niistä tule siksi mitään? Olen lukenut, että vaikka PCOS:ssa munarakkuloita on enemmän kuin tarpeeksi, joskus ne voivat olla tavanomaista heikompilaatuisia.

Lääkityksen avulla munarakkula saadaan todistetusti kasvamaan oikeassa tahdissa ja irrotuspiikin avulla irtoamaan oikeaan aikaan. Mitä sisälläni tapahtuu sen jälkeen, mistä tämä jää kiinni?
Onko Miehen spermassa tosiaan vikaa, eikö kiinnittyminen tapahdu oikein?

Minua on alkanut kammoksuttaa ajatus, että vielä vuoden päästäkin lääkärit toteavat, että kyllä sen kaiken järjen mukaan pitäisi kiinnittyä, mutta emme osaa sanoa, miksei se silti kiinnity. Valitettavasti emme edelleenkään tiedä, miksi raskaus ei ala.

Siitä taitaa olla hyvää vauhtia tulossa uusi pahin painajaiseni.

4 kommenttia:

  1. Hyvää kesälomaa! Toivon että saat nauttia siitä.

    Täällä kesäloma alkaa olla lopuillaan. Pelkäsin etukäteen mitä tästä tulee, varsinkin kun mieheni ei ole ollut yhtä aikaa lomalla. Murehdin että mitä jos koko loma menee velloen ahdistuneisuudessa, mitä jos mikään ei tunnu miltään ja entä jos loma tuntuu täysin merkityksettömältä. Voin onnekseni todeta että loma oli ihana ja ylitti odotukseni. Oli paljon kivaa tekemistä miehen, ystävien ja perheen kanssa. Kertaalleen tuli romahdus ja itkin eniten tähän mennessä ystäville tätä tilannettamme, mutta koen sen olleen hyväksi. Ehkä se toi molemminpuolin ymmärrystä vielä enemmän. Kellään näistä ystävistäni ei siis ole lapsia.

    Yksinolokaan ei ahdistanut samaan tapaan kuin ennen eikä tekemistä tarvinnut väkisin keksiä. Oli ihana uppoutua Bookbeatin maailman hyvän äänikirjan kanssa ja sulkea muu maailma ympäriltä. Olen niin koukussa tähän sovellukseen!

    Toivon että sä myös saisit lomalta voimaa jaksaa tätä polkua eteenpäin. <3

    -S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, S! Olen todella iloinen puolestasi, että kesäloma sujui hyvin ja sait kerättyä voimia mukavien puuhien parissa. :)

      Tämä saa myös minut uskomaan, että se tosiaan on mahdollista, sitä kohti siis! Bookbeat ja tarinoihin uppoutuminen kuuluu olennaisena osana myös omiin lomasuunnitelmiini.

      Hienoa, että sait avauttua sydäntäsi ystäville, se varmasti keventää omaa oloa ja toisaalta syventää heidän ymmärrystään teidän tilanteesta. Tsemppiä töihinpaluuseen!

      Poista
  2. Olen jotenkin toiveikas, ajattele miten ihanaa se on sitten kun raskaus alkaakin, voi sitä ilon määrää, sinne voi olla vielä enemmän tai vähemmän aikaa mutta sinulle suodaan kyllä perheenlisäystä! Älä menetä toivoa!❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi, Jasmin. Tuntuu hyvältä, että joku jaksaa pitää toivoa yllä, tsempata ja kannustaa niinäkin hetkinä, kun itsellä alkaa olla usko vähissä.. Kaikkea hyvää sinulle loppuraskauteen!

      Poista