tiistai 22. helmikuuta 2022

Lapseton vs. Tahattomasti lapseton

"Mä niin toivon, että pääsisitte hoitoihin ennen kesälomia!"

"Sama täällä. Oon kyllä vähän skeptinen. Ja jos se menis just hilkulle, että oltais pääsemässä, niin mulla on sen verran pitkä kiertokin, että sekin voi vaikuttaa."

"Miten pitkä sulla on?"


"Letrosolin kanssa on ollut keskimäärin 30 tai 31 päivää. Ilman letroja se oli kaikkea skaalalla 31-37 päivää."

"Ai sulla on noin pitkä kierto? Mulla on vaan 21 päivää! No mut onpa ihanan helppoa sun kannalta, kun sulla tulee menkat paljon harvemmin!"


"Paitsi että katsos, kun yrittää tulla raskaaksi, niin liian pitkästä kierrosta ei ole hirveästi apua. Oikeastaan päinvastoin."

"Kuis niin?"


"Mitä pitempi kierto, sitä harvemmin pääsee yrittämään uudelleen tulla raskaaksi. Sitä pitempään täytyy aina vain odottaa, että kierto käynnistyy uudestaan."

"Ai niin joo.."


"Niin. Olisin aika tyytyväinen jos kierto olis lähempänä sitä 21 päivää kuin vaikka se 37."

"Aa. Enpä oo koskaan ajatellu sitä noin."


"Jep. Tässä joutuu ajattelemaan kaikenlaista."

2 kommenttia:

  1. Tulipa mieleen, että kun normaaliksi kuukautiskierron pituudeksi ajatellaan 24-38 päivää niin tuo ystäväsi 21 on kovin, kovin lyhyt ja niin ikään voi haitata raskaaksi tuloa. Tosin itselläni on se olo, ettei näissä asioissa terveys tai sairaus, normaalius tai epänormaalius tarkoita vielä mitään �� Kaikin tavoin voi onnistua tai olla onnistumatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Normaaliuden ja epänormaaliuden hatarasta rajasta tässä asiassa taitaa kertoa sekin, että kuukautiskierron normaalin rajoissa oleva pituus vaikuttaisi olevan on vähän lähteistä riippuen 24-35 päivää (Terveyskirjasto), 23-35 päivää (Terveyskylä, Terve.fi), 21-35 päivää (Libresse, Yle)..

      Itselläni oli tosiaan luomuna pisimmillään 37 päivää, ja PCOS-diagnoosihan sieltä läsähti. Vaikka toisaalta varmasti on olemassa joku toinen, joka ei samanmittaisella kierrolla automaattisesti kärsi samasta vaivasta.

      Ja toisaalta on paljon PCOS-diagnoosilla varustettuja, jotka ovat tulleet useita kertoja luomuna raskaaksi ongelmitta, vaikken itse siihen joukkoon kuulukaan. Kiitos kommentistasi.

      Poista