lauantai 23. lokakuuta 2021

Jos tämä olisi satu

Jos tämä olisi satu, olisin herännyt aamulla äkillisesti alkaneeseen pahoinvointiin, ja tiennyt heti.
Ei voi olla totta, tämä ei voi olla totta, olisin hokenut ääneen, tärisevin käsin raskaustestipakettia avatessani. Miten voi olla mahdollista, että juuri nyt, kaiken tämän jälkeen!

Vaihtoehtoisessa sadussa olisin odotellut kuukautisia alkavaksi ajallaan ensin päivän, sitten pari, lopulta kolme. Olisin kuulostellut epäuskoisena oloani, todennut ettei minkäänlaisia raskausoireita ole. Lamaantuneena odottanut vielä yhden päivän, sitten tehnyt testin, joka olisikin positiivinen.
Ei voi olla totta, juuri kun olimme menossa hoidoissa eteenpäin!


Jos tämä olisi satu, tuntemani PMPS-päänsärky olisikin osoittautunut tällä kertaa raskausoireeksi.

Jos tämä olisi satu, olisin voinut todeta, että (päänsärkyä lukuun ottamatta) hyvin tavanomainen olo oli merkki raskaudesta. Siitä, että oireettomuuskin voi olla oire.

Jos tämä olisi satu, olisin tietämättäni ollut raskaana viime viikolla, kun töissä esimies pohdiskeli ääneen, ettei äitiysloman sijaisille liene tällä hetkellä tarvetta. Hän antoi katseensa kiertää kaikissa meissä työntekijöissä ja totesi, ettei ainakaan tiedä, että joku muukin olisi raskaana, kuin ne, jotka jo näkyvästi ovat.

Hän ei ole koskaan ennen sanallakaan maininnut mitään tuontyylistä. Olisi ollut melkoinen sattuma, hauska juttu myöhemmin kerrottavaksi, että juuri silloin hän mainitsi asiasta. Istuin siinä ja ajattelin, että et tiedäkään, kuinka kovasti tässä yritetään olla raskaana, mutta kun ei vain siitä huolimatta olla.
Sadussa saisin vasta tällä viikolla tietää, että on tapahtunut ihme.

Jos tämä olisi satu, näkemäni uni olisi ollut enneuni.

Jos tämä olisi satu, myös sekin olisi ollut enne, mitä näin muutamia päiviä sitten yhden kukkakaupan seinällä, kun olin ostamassa kimppua. Kassan takana oli iso liitutaulu, johon oli kirjoitettu sen päivän nimipäiväsankarit. Tyttölapselle haaveilevani nimi oli kirjoitettu taululle ensimmäisenä. Paljon isommin kirjaimin, kuin muut nimet sen perässä. Merkki universumilta. Äiti näki sinun nimen kukkakaupan taulussa ja aavisti, samana iltana sai tietää odottavansa sinua.

Mutta tämä ei ole satu.

Tämä on tositarina, johon näyttää fantasian sijaan sekoittuvan elementtejä kauhugenrestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti