sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Ihan hyvä elämä

Onhan tämä ihan hyvää elämää näinkin.

Jos ei ajattele mitään.

Jos ei toivo mitään.

Jos sulkee silmänsä ja pitää ne aina kiinni.

2 kommenttia:

  1. Sain tässä vähän aika sitten perheenjäseneltäni kommentin "Eikö teillä ole asiat kuitenkin ihan hyvin? Teillä on paljon asioita jotka joku toinen ottaisi ilomielin" Hän tietää tasan tarkkaan mitä käymme läpi, miten kipeästi toivomme lasta. Tuntui ja tuntuu edelleen todella pahalta ja koen oloni loukatuksi. Todennäköisesti kommentin oli tarkoitus lohduttaa, muistuttaa että on paljon asioita mistä pitää olla kiitollinen. Ja onhan se tottakin.
    Mutta silloin kun tarpoo pimeydessä ja synkkyydessä, ei tosiaankaan ensimmäisenä ole mielessä että joku varmaan kadehtii hyvää rahatilannetta tai kaunista pihaa.

    Ja kun itselle se ihan hyvä elämä ei vaan riitä. Ei, jos kaikista isoin toive puuttuu.

    -S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että.. Vilpittömän hyvästä tarkoituksesta huolimatta tuo on valitettavasti juuri se yksi satuttavimmista ja vähättelevimmistä kommenteista, mitä voi sanoa!

      Ironia on juurikin siinä, että tuollaisen kommentin saava tahattomasti lapseton aivan varmasti tietää jo valmiiksi, mitä asioita hänellä on, ihan yhtä lailla, kuin juuri sen yhden asian, mitä hänellä ei ole. Ja on jopa omatoimisesti saattanut syyllistyä, onko oikein tuntea niin suurta surua ja kipua, kun moni muu asia on kuitenkin niin hyvin.

      En yhtään ihmettele, että tuntui todella pahalta. :( Asiat kun harvoin menevät niin, että jos kaipaat joka solullasi jotain asiaa, siihen helpottaisi keskittyä esimerkiksi siihen, miten kauniin pihan/asunnon omistaa. Vai menevätköhän sitten kommentin sanojan elämässä..?

      Ymmärrän, että näitä lapsuksia voi helposti tulla, kun haluaisi kovasti osoittaa tukensa ja sanoa jotain lohduttavaa, muttei oikein tiedä, mitä.

      Ehkä yksi hyvä ohjenuora olisi, että keskittyisi sen sijaan kuuntelemaan, ja jos mieleen tulee jokin hyvä "ohjenuora" tai näkökulma, miettisi vielä toisen kerran, onkohan tämä tosiaan sellainen asia, joka tarjoaa jotain aivan uutta tuolle ihmiselle, joka aidosti hyödyttää häntä jotenkin.

      Miten luontevalta tuntuisi sanoa juuri talonsa ja koko omaisuuden sen sisällä tulipalossa menettäneelle, että "no onneksi sentään auto ei palanut"? Entä juuri yt-neuvottelussa työttömäksi jääneelle, että "no onneksi sentään kuuluit liittoon"? Vakavasti sairastuneelle, että "no onneksi sentään asut Suomessa"? :/

      Poista