torstai 2. joulukuuta 2021

Vastaukset, osa 1: Yleistietoa

Sain hämmästyttävän paljon kysymyksiä teiltä lukijoilta Kysy mitä vain-postaukseen, suuri kiitos niistä! Kysymykset olivat mielenkiintoisia ja osa niistä todella haastoi pohtimaan ja selkeyttämään ajatuksiani. Koen, että sain itsellenikin niistä paljon.

Jaan selkeyden vuoksi kysymykset vastauksineen neljään osioon: yleistietoon, parisuhteeseen, lapsitoiveeseen ja blogiin.

Tässäpä niistä ensimmäinen, eli yleistietoa minusta.


"Mitä teet työksesi? Tykkäätkö työstäsi?"

Sanotaanko, että työskentelen hyvin eri-ikäisten ihmisten parissa, aina pikkulapsista aikuisiin ja vanhuksiin. Työni on hyvin vahvasti tiimityötä ja vaatii suurta sosiaalista kapasiteettia. Tykkään siitä kovasti, vaikka välillä mietinkin, mitä teen, jos jään tahattomasti lapsettomaksi ja vanhempainvapaan mittainen tauko työelämästä jää käyttämättä.


"Mitä positiivista näet tässä korona-ajassa, vai onko mielestäsi tässä mitään positiivista?"

Ehkäpä se, että mielekkään arjen ja kotielämän merkitys on yleisesti ottaen monen elämässä lisääntynyt ja ihmiset ovat etsineet ja tehneet muutoksia - osa hyvinkin rohkeita ratkaisuja, osa lähinnä pieniä uudistuksia - parantaakseen hyvinvointiaan arjessa. Toinen mielestäni positiivinen asia on, että aidosti tärkeiden ihmissuhteiden vaaliminen on näinä aikoina korostunut. Esimerkiksi sellaisten ystävyyssuhteiden, jotka kestävät myös sitä, ettei välttämättä päästä tapaamaan usein ja kuulumisia vaihdetaan lähinnä puhelimitse.


"Onko sinulla hyvä suhde omiin vanhempiisi?"

Kyllä. Molempien kanssa on ollut vaikeampiakin aikoja, mutta tällä hetkellä suhteet molempiin ovat hyvät.


"Oletko aamu vai illanvirkku?"

Niin iltavirkku, kuin vain ihminen voi olla. Mies usein kuvaa, että klo 20 jälkeen alan silminnähden vasta herätä henkiin ja virkistyä, vauhtia ja ideoita riittää. Usein klo 23 aikoihin mietin, että mitäs vielä keksisin, iltahan on vasta nuori! Voin kertoa, että iltavirkkuus sopii toimistotyöaikaan aika huonosti.


"Tykkäätkö sisustaa?"

Tykkään, mutten taida oikein osata? Tai sanotaanko, että sisustustyylini on hyvin runsas, välillä jopa kaaottinen. En osaa kovin hyvin hahmottaa, mitkä asiat tai värit kävisivät yhteen, vaan jos minulla on mielestäni kivoja esineitä, laitan ne kaikki esille yhtä aikaa, koska en osaa päättää, minkä niistä jättäisin kaappiin! Tämän päivän trendikäs, modernin skandinaavinen sisustustyyli ei voisi olla kauempana omastani. Viherkasvit ovat mielestäni aina toimiva sisustuselementti, ja niitä meillä on useita.


"Tulevaisuuden suunnitelmat? Haaveet?"

Lähitulevaisuuden suunnitelma ja samalla haave on tulla raskaaksi ja saattaa toivottavasti maailmaan saakka terve, elävä lapsi, jonka kanssa voin jäädä kotiin useaksi vuodeksi ja alkaa opetella, millaista on olla vanhempi. Isomman kuvan haaveeni on saada elää onnellinen yhteinen loppuelämä Miehen kanssa ja sekä toivon mukaan tarjota lapsellemme riittävän hyvä ja turvallinen lapsuus, josta ponnistaa aikuisuuteen. Lisäksi haaveena olisi omistusasunto Miehen kanssa, sekä terveyttä läheisilleni ja itselleni. Salainen haaveeni on, että vielä jonain päivänä Mies ymmärtäisi paremmin, miksi olen halunnut niin paljon saada lapsen.


"Onko teillä lemmikeitä?"

Ei ole. Itse haluaisin jossain vaiheessa koiran, Mies mahdollisesti joskus myöhemmin kissan. Miten ironista, että olemme tästäkin niin eri linjoilla. Ehkä jonain päivänä meillä on sekä koira että kissa?


"Paras vuodenaika, miksi?"

Ehdottomasti kesä, rakastan lämpöä ja aurinkoa! Yli 30 asteen helteet ovat minulle mieluisaa elinympäristöä.


"Mitä toivot tällä hetkellä eniten itsellesi?"

Ks. tulevaisuuden suunnitelmat/haaveet. Toivon niin kovasti, että minusta tulisi vielä jonain päivänä äiti.

Toivon, että omani ja Miehen mielenterveys sekä parisuhteemme kestäisi lapsettomuushoidot ja niiden lopputuloksen, mikä ikinä se onkaan, eikä kariutuisi jatkossakaan lapsitoiveiden eriävyyteen. Lisäksi toivon, että asiat menisivät lopulta niin, ettei Mies katkeroituisi minulle enkä minä hänelle. 


Muut Kysy mitä vain-postauksen vastaukset:

Osa 2: Parisuhde

Osa 3: Lapsitoive 

Osa 4: Blogi

2 kommenttia:

  1. Näitä on todella kiva lukea! Ootan jo seuraavaa osaa❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Näitä on ollut myös yllättävän hauskaa kirjoittaa. :)

      Poista