lauantai 15. tammikuuta 2022

Uuden vuoden ennustukset

Kun vuoden 2020 viimeisenä päivänä valoimme uuden vuoden kunniaksi tinaa, sain omaan möykkyyni selkeän oksalla istuvan lintuhahmon. Lintu tarkoittaa ennustuksena onnea ja matkustusta tulevalle vuodelle. Se kuulosti hyvältä. Varsinainen menestys itsessään oli myös, että löysimme sinä vuonna tinakauhan ja ylipäänsä pääsimme ennustamaan. Toisin kuin sitä edellisenä vuonna, jolloin kauha oli hukassa ja ennustukset jäivät kokonaan välistä.

Valitettavasti kyseinen lintuhahmo muistutti lajiltaan pöllöä. Se lupasi minulle suorastaan loistavia asioita vuodelle 2021. Katsotaanpa nyt, miten viime vuodelle tarkoitettu ennustus piti paikkansa.

Sairaus: Viime vuonna minulla todettiin muutamien hassujen kuukausien aikana enemmän häikkää terveydessäni, kuin koko sitä edeltävän elämäni aikana. Söin myös viime vuoden aikana enemmän lääkkeitä (ja vitamiineja!), kuin tätä ennen koko elämäni aikana söin yhteensä. And oh, it's just getting started!

IVF-hoidot, täältä tullaan. 

Käteen jäi PCOS-diagnoosi ja siihen hoidoksi letrosoli ja myöhemmin myös metformiini. Lisäksi minulla todettiin lievä mutta mahdollisesti raskautumista vaikeuttava kilpirauhasen vajaatoiminta, johon sain tyroksiinilääkityksen. Lisäksi jäi kasa kysymyksiä siitä, mikä muu minussa on pielessä, koska vaikka kehoni reagoi letrosoliin toivotusti, raskaaksi en kevyillä hoidoilla ole tullut.

Köyhyys: Yksityisellä puolella tehtyjen tutkimusten ja hoitojen takia köyhdyin merkittävästi menneenä vuonna. Käytin siis rahaa itseeni paljon enemmän kuin yleensä käytän. En oikeastaan edes halua ajatella, kuinka paljon. Alkututkimukset ja kevyet hoidot tehtiin (ja edelleen tehdään) yksityisellä klinikalla käytännössä siksi, että halusin säästää Miestä. Yksityisellä puolella oletukset/vaatimukset puolison osallistumisesta hoitoprosessiin ovat joustavampia, kuin julkisella. Talouteni tämän ja se on hyvä asia, mutta siitä huolimatta lapsettomuuden hoitoon jo tähän mennessä kulunut rahamäärä kauhistuttaa.

Epäonni: Tarvitseeko tästä edes sanoa enempää? Viisitoista (ihan pian kuusitoista) yrityskiertoa, joista kahdeksassa (kohta yhdeksässä) on ollut mukana vähintään lääkkeellistä tukea raskautumiseen, kahdessa lisäksi myös inseminaatio. Nolla plussaa, nolla haamuviivaa, nolla yhtään mitään. Huolimatta siitä, että lääkkeet vaikuttavat näennäisesti toimivan hyvin.

Häpeä: Löysin viime vuonna myös uuden ulottuvuuden häpeästä ja sen määrästä. Luulin, että vuoden 2020 lopussa olisin saavuttanut jonkinlaisen häpeän kuilun pohjan, mutta olin väärässä. Lapsen yrittämisen aloittaminen oli meidän kohdalla tuskallisen vaikeaa, mutta esimerkiksi inseminaatiot ja niistä tuntemani häpeä ja syyllisyys ovat olleet ihan omaa luokkaansa. 

Häpeän, että Mies joutuu tulemaan mukanani kunnallisiin IVF-hoitoihin. Jätän edelleen kertomatta Miehelle tiettyjä asioita lapsettomuushoidoista ja tästä prosessista siksi, että haluan säästää häntä, esimerkiksi käymällä salalenkeillä. Osittain jätän kertomatta myös siksi, koska edelleen häpeän. Sitä, miten kovasti haluan lasta ja miten pitkälle olen näköjään sen takia valmis menemään. Häpeän asiaa myös niin paljon, että harva lähipiirini ihminen tietää tilanteestamme.

Tälle vuodelle tarkoitettu tinani muotoutui jääkylmään veteen osuessaan entistä erikoisempaan muotoon. Kun pidin sitä käsisssäni ensimmäisen kerran, minulle tuli heti mieleen jonkinlainen avaruusvastaanotin, ikään kuin antenni, joka seisoo ylväänä eräänlaisessa jalassa, kiinni maassa. 

Se oli samanmuotoinen kuin koirille pään ympärille laitettava "tötterö", joka estää leikkauksen jälkeen nuolemasta haavaa. Tosin Mies oli sitä mieltä, että se näytti lähinnä mäyräkoiran luurangolta. Meillä oli siis muodon tulkinnasta hiukan näkemyseroja.

Mutta mitä avaruusvastaanotin voisi tarkoittaa?

Ja mitä se kertoo, ettei missään tinan ennustamisesta kertovasta (tietysti viimeisen päälle tieteellisestä) artikkelista edes löydy tietoa siitä, mitä yleisesti ottaen avaruuteen liittyvät asiat tarkoittavat, mitä ne ennustavat tulevaisuudelle?

Tähden muoto lupaa menestystä, sen tiedän. Aurinko tarkoittaa, että saa hyvästellä huolensa. Kuusirppi povaa onnea ja menestystä. 

Mutta avaruusvastaanotin.

Tarkoittaako se, että tänä vuonna tapahtuu jotain sellaista, jonka takia siirryn ihan uuteen ulottuvuuteen, toiselle intergalaktiselle tasolle, Linnunradan toiselle puolen? 

Jos, niin missä, onnen vai pettymyksen määrässä? 


2 kommenttia:

  1. Huomenta!

    Haastan sut päivätehtävään nimeltä yllätysresepti! Otatko haasteen vastaan?💛


    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! Olen valitettavasti maailman laiskin ruoanlaittaja. :D

      Poista